معرفی عایق ساختمانی حرارتی و برودتی
عایق ساختمانی به موادی که مانع عبور انرژی حرارتی از ساختمان می شوند و استفاده از آن موجب صرفه جویی در انرژی و هزینه های جانبی می گردد، گفته می شود .یکی از روش های ساده و مقرون به صرفه و افزایش بازدهی انرژی ، عایق ساختمان است. در ادامه قصد داریم در مورد انواع عایق های حرارتی ساختمانی صحبت کنیم، با ایران پارس همراه باشید .
شناخت انواع عایق ساختمانی
پشم سنگ یکی از قدیمی ترین عایق های حرارتی و صوتی ساختمانی است . این عایق ساختمانی مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد و می تواند دما را تا 800 درجه سانتی گراد تحمل نماید. این عایق ساختمانی از حرارت سنگ بازالت و به روش خاص بعد از ذوب شدن آن به الیاف تبدیل می شود.بخش بیشتر این عایق ساختمانی را الیاف و حدود 3 درصد آن را رزین تشکیل می دهد .
پشم سنگ به عنوان عایق نقش مهمی در جلوگیری از گسترش آتش سوزی در ساختمان را ایفا می کند و مقاومت بالایی در برابر حرارت بالا دارد .از عایق پشم سنگ در صنایع مختلفی چون پالایشگاه های نفت و گاز ، عایقکاری کانال و لوله و .. به کار می رود .این عایق علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی، از انتقال صدا در ساختمان نیز جلوگیری می کند.
عایق های ساختمانی پشم سنگ به صورت تخته ای ، رولی ، پتویی ، لحافی در بازار عرضه می شوند. لازم به ذکر است که در زمان نصب آن در ساختمان به منظور جلوگیری از ایجاد حساسیت پوستی و تنفسی از دستکش و ماسک استفاده شود . برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه خرید و فروش عایق های ساختمانی می توانید با مشاورین و کارشناسان شرکت ایران پارس در ارتباط باشید .
پشم شیشه یکی دیگر از عایق های قدیمی ساختمانی است که به عنوان عایق صوتی و حرارتی در ساختمان کاربرد دارد . پشم شیشه از الیاف ریز تشکیل شده است که مقاومت بالایی در برابر حرارت های بالا از خود نشان می دهد .این عایق ساختمانی بسیار سبک است و مانع انتقال سرما و گرما به داخل ساختمان می شود . از پشم شیشه معمولا برای عایقکاری سقف ، لوله ، دیوار و مخازن ، کانال های هوایی استفاده می گردد .
عایق صوتی ، رطوبتی ، حرارتی الاستومری نوعی عایق ساختمانی با خاصیت انعطاف پذیری و ارتجاعی است که نه تنها به عنوان عایق حرارتی بلکه نوعی عایق صوتی و رطوبتی نیز به شمار می رود . از این عایق برای عایقکاری مخزن ، سوله ، بویلرها و.. استفاده می شود .انعطاف پذیری عایق های الاستومری باعث شده که پوشش مناسبی برای سطوح و مقاومت در برابر آب و حرارت و صوت باشد .
عایق پلی یورتان ماده ای شیمیایی است و به صورت فوم روی سطوح اجرا می شود .این فوم در زمان تزریق به صورت کف بوده و با گذشت زمان به جسمی سخت تبدیل خواهد شد . این فوم به صورت دستی و با دستگاه تزریق می شود و در تمام حفره ها نفوذ خواهد کرد و سطح را کاملا عایق بندی می کند .
فوم پلی یورتان وزن سبک دارد و در برابر نفوذ آب مقاومت بالایی خواهد داشت .عایق رطوبتی ایزوگام از رایج ترین عایق های ساختمانی است که به صورت رولی در بازار وجود دارد. این عایق رطوبتی با چسب های مخصوص و با استفاده از حرارت به سطوح مختلف جهت جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت استفاده می شود .ایزوگام وزن سبک دارد و از انعطاف خوبی برخوردار است.
عمر مفید عایق های رطوبتی ایزوگام 10 سال بوده و مقاومت بالایی دربرابر تغییرات آب و هوایی خواهد داشت .ایزوگام در سطوح لایه ای یکنواخت و بدون ترک خوردگی را ایجاد کرده و به هیچ عنوان آب به داخل آن نفوذ نمی کند . چنان چه در اثر ضربه یا فشار زیاد قسمتی از ایزوگام سوراخ یا ترک خوردگی در آن ایجاد شود، امکان نفوذ آب به داخل آن وجود خواهد داشت .
عایق رطوبتی رنگ نانو همانگونه که از نام آن پیداست براساس تکنولوژی نانو ساخته و به دلیل وجود ذرات نانو در آن عایق مقاومی در برابر حرارت های بالا و نفوذ رطوبت خواهد داشت .طول عمر عایق ساختمانی بسیار بالاست و دوام بالایی در برابر تابش اشعه خورشید و تغییرات آب و هوایی دارد .از لحاظ کیفیت و قیمت مقرون به صرفه می باشد .